През пролетта ще видим дали украинската армия с помощта на Запада ще

...
През пролетта ще видим дали украинската армия с помощта на Запада ще
Коментари Харесай

Британски историк: До лятото войната в Украйна ще приключи

" През пролетта ще забележим дали украинската армия с помощта на Запада ще е подготвена за нова атака, с която да изтласка нападателите от своя територия. Ако това стане факт, още напролет или лятото ще се открие път за едно или друго решение на спора. "

Тази прогноза прави известният английски историк Иън Кършоу в изявление за вестник " Зюддойче Цайтунг ", на което се базира.

Той се обоснова, че " степента на изтощение и за двете страни е мъчно търпима ". Затова и Кършоу предполага, че военните дейности няма да се проточат прекомерно дълго и ще приключат за половин година.

" Руският президент Владимир Путин се докара до състояние, за което в никакъв случай не е предполагал, че е допустимо. Сега той води война, която няма по какъв начин да завоюва, и която е доста скъпа и нездравословна ", цитира пък в.  " Берлинер Цайтунг " английския историк.

Според Кършоу би трябвало да се изчака и да се види в какво положение са въоръжените сили на двете воюващи страни в края на тази зима.

" За Украйна това ще е доста сложна зима, само че, несъмнено, и за доста руснаци ", прецизира още той.

Войната на Путин против Украйна ще има доста дълготрайни последствия за Москва, споделя по-нататък Кършоу.

" Русия в този момент е изолирана, изключително в Европа. В този смисъл решението да се нахлуе в Украйна ще коства прекомерно скъпо на Москва. Това решение трансформира Европа – по какъв начин тъкмо – към този момент не може да се предскаже ", твърди 79-годишният анализатор.

Отсега обаче е ясно, че войната постанова нуждата от нова енергийна политика и води до криза, споделя той в умозаключение.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР